Körkort via intensivkurs- - Bäst information om intensivkurser för körkort

Förbereda innan du går en intensivkurs

Förbereda innan du går en intensivkurs

Det finns ett par saker som är bra att tänka på och förbereda sig på innan du går en intensivkurs för att ta körkort. Du bör ha lite körvana och kunna hantera en bil eftersom annars kommer första veckan på intensivkursen kosta mycket men inte ge dig lika mycket.

Det är också bra att läsa i genom allt kursmaterial innan intensivkursen för då får du bättre med tid att reflektera över litteraturen och körutbildningen och behöver inte bara läsa kurslitteraturen. Se också till att du har körkortstillståndet helt klart.

Många tar intensivkurser på mindre orter för att komma ifrån storstadens hest vilken kan vara bra i början men då kommer det bli besvärligt precis när du fått ditt körkort. Ring till flera trafikskolor och diskutera om deras kursupplägg, kostnader och körlektionernas längd samt ifall de garanterar att du kan få körkortet inom en viss tid. Ofta kräver detta en testlektion först så att trafikskoleläraren får en uppfattning och din körduglighet.Vädret vid intensivkursen

Tänk på att du troligtvis kommer bara att köra bil under en typ av väder om du väljer att gå en intensivkurs vilket innebär att du kommer ställas inför nya trafiksituationer som du inte varit med om tidigare när du väl fått ditt körkort.